Poll

How do I fix my application menu popup?

idk
0 (0%)
I can help
0 (0%)

Total Members Voted: 0

Author Topic: PROBLEM SOLVED :3  (Read 5929 times)

SkydicerTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • YearsYearsYears
    • View Profile
PROBLEM SOLVED :3
« on: April 05, 2017, 01:26:55 AM »
Umm so I was drawing one day at a dance competition and my keyboard hit my knee and clicked some buttons and my paint tool sai application menu bar disappeared idk how to fix it I was researching the issue but no one so far had said they've dealt or knew how to fix the problem so I kept looking around asked a few friends if they had a clue they tried to help but nothing happened this is the only other place I can find a possible way to fix my sai
also keep this in mind I have uninstalled and reinstalled I have troubleshooted and I have gone to communities and things asking ppl if they could help I have tried to click in that area and I left and right clicked I also went into the misc file (idk if anythings wrong there idk how to read it so if you could by chance look there it'd help me) I have also went to the paint tool sai help it doesn't help and ive also went to the options trying to make it to a minimized tab but it didn't do anything either. cri please does anyone know how to fix this?
« Last Edit: April 14, 2017, 02:44:35 AM by Skydicer »

SkydicerTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • YearsYearsYears
    • View Profile
Re: help
« Reply #1 on: April 05, 2017, 01:34:26 AM »
If anyone has any idea on how to fix this can you please reply to this comment with a little thing saying how to fix it?

Keitou

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
  • Country: ar
  • Amateur Manga/Comic Artist
    • MSN Messenger - rudiphel@hotmail.com
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • View Profile
    • Inketto in Deviantart!
    • Email
Re: Application Menu Popup Gone From My Sai? Help Please?
« Reply #2 on: April 05, 2017, 03:16:58 PM »
can you make a capture of your menu? as i'm doing here? so I can check it.

also, please paste your MISC.INI

these are some of my MISC.INI config. check yours if they're different.

Quote
;========================================================================================
;
;                                   Panel Settings
;
;========================================================================================
[Panel]

;========================================================================================
; Popup panels
;========================================================================================
;
; Show Navigator, Layer, Color and Tool panel with popup window.
;
; Setting:
;   0 ... Embeded
;   1 ... Popup
;
PopupPanels = 0

;
; Show Navigator with popup window.
;
; Setting:
;   0 ... Embeded
;   1 ... Popup
;
PopupNavigator = 0

let us know anything :)

SkydicerTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • YearsYearsYears
    • View Profile
Re: Application Menu Popup Gone From My Sai? Help Please?
« Reply #3 on: April 06, 2017, 05:03:57 AM »
okay heres the paste of Misc.INI anything you see that I have to change?

;========================================================================================
;
;                       PaintTool SAI Miscellaneous Settings
;
;========================================================================================



;========================================================================================
;
;                                 Tablet Settings
;
;========================================================================================
[Tablet]

;========================================================================================
; Mouse cursor control with stroke stabilizer
;========================================================================================
;
; Setting:
;   0 ... Show mouse cursor on non filterd stylus position.
;   1 ... Show mouse cursor on filterd stylus position. (Ignores with S-n filter)
;
TabletCursorMode = 0

;========================================================================================
; Avoidance for bugs of Wacom tablet driver Ver6.0x later.
;========================================================================================
;
; Bugs:
;  - Wacom driver always control mouse event in digitizer context with display switch
;    function.
;
; Symptoms:
;  - Can't open Menu and drop down list with display switch function.
;
; Restrictions:
;  - Ignore tablet settings in option dialog.
;  - TabletCursorMode sets to 0 in inside of SAI.
;  - Tablet mouse mode incorrect operates.
;
; Setting:
;   0 ... Mouse event controls by SAI.
;   1 ... Mouse event controls by WinTab.
;
TabletMouseSimulation = 0


;========================================================================================
;
;                                   Panel Settings
;
;========================================================================================
[Panel]

;========================================================================================
; Popup panels
;========================================================================================
;
; Show Navigator, Layer, Color and Tool panel with popup window.
;
; Setting:
;   0 ... Embeded
;   1 ... Popup
;
PopupPanels = 0

;
; Show Navigator with popup window.
;
; Setting:
;   0 ... Embeded
;   1 ... Popup
;
PopupNavigator = 0

;========================================================================================
; Workspace view scroll bars
;========================================================================================
;
; Show/Hide scroll bars on workspace view
;
; Setting:
;   0 ... Show scroll bars
;   1 ... Hide scroll bars
;
HideViewScrollBars = 0

;========================================================================================
; Navigator
;========================================================================================
;
; Show/Hide guide border in preview.
;
; Setting:
;   0 ... Always show guide border.
;   1 ... Hide guide border when mouse cursor placed outside of preview.
;
NavigatorHidePosRect = 0

;
; Preview maximum size.
;
; Setting:
;   200 to 3000 pixels.
;
NavigatorMaxWidth  = 1000   ; Maximum width
NavigatorMaxHeight = 1000   ; Maximum height

;========================================================================================
; Popup panels
;========================================================================================
;
; Popup panels settings with "Hide Panels" mode.
;
; Setting:
;   0 ... Hide popup panels
;   1 ... Always show popup panels
;
AlwaysShowPopupPanels = 0

;========================================================================================
;
;                                  Swatch Settings
;
;========================================================================================
[Swatch]

;========================================================================================
; Swatch
;========================================================================================
;
;Size     = 11     ; Item size
;Cols     = 16     ; Number of columns
;Rows     = 8      ; Number of rows
;Width    = 179    ; Width of swatch
;Height   = 91     ; Height of swatch
;ShowHSB  = 0      ; Show/Hide horizontal scroll bar (0=hide 1=show)
;ShowVSB  = 0      ; Show/Hide vertical scroll bar (0=hide 1=show)


;========================================================================================
;
;                                   System Settings
;
;========================================================================================
[System]

;========================================================================================
; Suspend control
;========================================================================================
;
; Settings:
;   0 ... Follow system settings.
;   1 ... Deny "Suspend" when SAI activated.
;
DenySuspend = 0

;========================================================================================
;
;                                    File Settings
;
;========================================================================================
[FileIO]

;========================================================================================
; Bitmap
;========================================================================================
;
; For developer, BITMAPV4HEADER support with bitmap file open/save.
;
; Settings:
;   0 ... Normal
;   1 ... BITMAPV4HEADER support
;
BitmapV4HeaderSupport = 0


Keitou

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
  • Country: ar
  • Amateur Manga/Comic Artist
    • MSN Messenger - rudiphel@hotmail.com
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • View Profile
    • Inketto in Deviantart!
    • Email
Re: Application Menu Popup Gone From My Sai? Help Please?
« Reply #4 on: April 07, 2017, 11:41:54 AM »
i've found no difference with mine.

can you please, paste a full screen capture of your sai when you open it? (when is fully loaded)

SkydicerTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • YearsYearsYears
    • View Profile
Re: Application Menu Popup Gone From My Sai? Help Please?
« Reply #5 on: April 08, 2017, 05:59:49 AM »
yeah I can try but the last time I tried it said it was over the file sizes

SkydicerTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • YearsYearsYears
    • View Profile
Re: Application Menu Popup Gone From My Sai? Help Please?
« Reply #6 on: April 08, 2017, 06:06:56 AM »
here

Keitou

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
  • Country: ar
  • Amateur Manga/Comic Artist
    • MSN Messenger - rudiphel@hotmail.com
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • View Profile
    • Inketto in Deviantart!
    • Email
Re: Application Menu Popup Gone From My Sai? Help Please?
« Reply #7 on: April 10, 2017, 02:09:17 PM »
sky, when you press ALT on your keyb. (left alt) it does anything?

also.. please, press F11 a couple of times and see if that fix something. (when the SAI is opened)

let me know. :)

SkydicerTopic starter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • YearsYearsYears
    • View Profile
Re: Application Menu Popup Gone From My Sai? Help Please?
« Reply #8 on: April 13, 2017, 12:55:34 AM »
I found it its
shift + tab ;^; I could've fixed it ages ago ty for the help :3
« Last Edit: April 13, 2017, 12:57:28 AM by Skydicer »

Keitou

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
  • Country: ar
  • Amateur Manga/Comic Artist
    • MSN Messenger - rudiphel@hotmail.com
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • View Profile
    • Inketto in Deviantart!
    • Email
Re: Application Menu Popup Gone From My Sai? Help Please?
« Reply #9 on: April 13, 2017, 02:11:42 AM »
the F11 key does the same. try it.

glad to read that you fixed it :)