Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Pipapo

Pages: [1]
1
General / Loss of quality between Clip Studio and Photoshop
« on: December 23, 2015, 11:41:18 AM »
Hello,

I've a little problem I can't figure out:

I made little icons in Clip studio using the G-pen tool, I had to make them looking like rough sketches. When I switched to Photoshop to export them in the right size, the quality changed. It looks like the lines got thinner.  ::)


I used this presets and I even tried with all of them checked, it doesn't change a bit.



Have someone already had this problem? I don't know if it comes from the G-pen or something else.

Thank you very much for replying me! :)



2
General / CSP translation for Mac
« on: January 11, 2014, 11:07:23 PM »
Hello, I'm really sorry to bother you (again), but I really don't understand how to install the english translation for CSP on Mac. I don't know if I should have asked this question on the main thread but I don't want to "take too much place" with it.... :(

 Last time I installed the english translation (it was the 1.2.5 or 1.2.7 version), I had to replace the "other" file in the "resource" folder. On the first page of the main thread there isn't the the "how to install" anymore. 네로네로 kindly shows how to install it on her site http://darkneescloud.tistory.com/204 but on windows. And if I follow what it says, I would have to uninstall CSP? that's where I'm a little lost because last time I just had to change a file and that's what I did this time but I screwed my CSP (had to put the japanese files back in it).

Furthermore, I don't understand the "program files x64" and "program files x86" folders. I opened my CSP files to see which one was the right one (you don't have to use both of them...right?)...

So, I went where I changed my files, and I noticed that the "other" folder in CSP has 4 files :
the "other" folder under the "program files x64" folder has three of them and the same goes with  the "other" folder under the "program files x86" folder. But each of them has two files in common (underlined in red) and the third file is either in the "program files x64" folder (underlined in green) or in the "program files x84" folder (underlined in dark blue).

And the "japanese" folder in CSP has the three files from the "program files x84".... :P



If I follow what I did last time, these files are the most important right? But which one should I use? both of them?
That's where I don't understand how to put them in the CSP files....I personally don't want to uninstall and reinstall CSP, but if it's the only possibility, well...

(By the way, does the "english.lproj" folder has anything to do with an english translation made by CELSYS?)

Sorry for bothering you with a "how to install the english translation" issue but I'm just totally lost right now  :'(

Sorry if my english is not right or if I confused you ^^' and thank you very much for answering me.

Have a nice day.

3
General / Several questions
« on: November 30, 2013, 01:25:52 AM »
Hi, I have several questions about CSP, but I'm not sure if I can explain it well so I'll put screenshots...Thank you for your help !

First of all, I would like to know if you can create a new sub-tool group, you know like one of these :

I have the impression it's not possible but perhaps yes?


Secondly, I don't know if I'm stupid or not but I just can't find a way to make colors work on an image I saved as material (??). I'm not sure if I'm clear, but when I make a brush , it stays black or in the color it had when I saved it as a material. However, some brushes from CSP can use a "line color" (a line with a color that can change...not really clear huh? XP ) and a "filled color" (? I have no idea how to call these, sorry   (´∏_∏`)   ), well just like these :




I used a red foreground color and a yellow background color.

The only brush I made that can change its color as I want is the square one. The others stays with the color they had when I saved them....I don't know/remember how I made the square brush and I can't figure out how it works (yes, I feel stupid)....I tried to copy the same values/settings the CSP brushes had but without success, and I'd like to know how to have a brush with a variable line color (??).
Also, if someone could explain me how to make a brush with a "variable filled color", I would gladly appreciate !
I hope you understand this mess (´^^`)


Thirdly, I wanted to know if there is a simple way to "translate" SAI brush values to CSP? I mean, is there a way to use SAI brush settings on CSP brushes...? There are lots of nice brushes using SAI settings and I'd like to have more or less the same ones on CSP, is it possible or the complicated-things/settings/values-that-make-the-brush-flow-this-way are too different between SAI and CSP?
I tried looking for some kind of recap charts or some kind of matching values between these two programs but nothing...

I hope you understand my questions and I thank you very much for your help !
Have a nice day !

4
General / Brush tip repeat problem
« on: October 13, 2013, 12:13:58 AM »
Hi, I'm having issues with the repeat thing when you make a brush.
I took screenshots :



So, this is the design I want for my brush. I made sure there was no pixel left and then I went to Edit>Image to Materials
But, each time I have this little white line on it, and this little line appears at the beginning and the end of the image :



I tried many things like cropping my canvas to the exact dimension of the image I want to have as a brush tip material...And the problem is that I have a brush (I made) that doesn't have this little white line:   



Does anyone know how to fix this? I don't understand how I made it work the first time...

Thanks for answering me!   :)

Pages: [1]